Categories

Als je een leider, bent u een Peacemaker?

Zeker, het woord ‘vrede’ oproept goede gevoelens. Het is een concept dat voor iedereen zou bevorderen, toch? Logica vertelt ons dat iedereen met gezond verstand zou zeggen: “Ik ben voor vrede,” en elk half wit zou zeggen: “Ik ben tegen de vrede.”

Wat u het woord ‘vrede’, horen wat denk je? Is het roepen ideeÇ®n van ware rust – een spa, een aangename aroma’s, een kabbelende boek, zacht briesje en af ƒ??ƒ??en toe een massage? Als we denken “vreedzame”, denken we meestal “rustig” en “ontspannen”.

Andere beelden wervelen snel naar de oppervlakte als goed. Op een grotere schaal, “vrede” betekent wereldleiders handen schudden, het ondertekenen van overeenkomsten, het beÇ®indigen van conflicten en het vervullen van resoluties. Het is het soort vrede vaak ingeluid door de Verenigde Naties en veroverde op de nachtelijke nieuws.

Ongeacht het beeld dat we kunnen hebben met betrekking tot vrede, we hebben allemaal het algemeen vieren als het gaat, want vrede is goed. < / p>

Als een leider, bent u een vredestichter? Goed leiderschap brengt vrede. Ik realiseer me dat velen zullen zeggen: “Leiderschap is meer over het conflict -. Het is de aard van leiderschap” Is het? Heeft leiderschap met zich meebrengen in strijd? Of doet conflict bestaan ƒ??ƒ??en goed leiderschap brengt vrede? Mensen willen tijd met goede leiders, want goede leiders brengen – door hun leiderschap – vrede

Iedereen die een ouder, waaronder ikzelf, heeft gezien een paar conflicten.. Kinderen hebben de neiging om deze griezelige vermogen om meningsverschillen en zelfzuchtige ambities op de voorgrond te hebben. Ik heb niet leren mijn kinderen om conflicten te produceren – ze deden dat allemaal op hun eigen. Mijn taak als ouder is om te helpen mijn kinderen het ontwikkelen van vaardigheden die de vrede te cultiveren. Mijn kinderen, net als een heleboel kinderen, zal uiteraard neigen naar egoÇîstisch, territoriale en bezitterig. Simpel, ze willen dat hun eigen weg.

ik voor het eerst realiseerde deze waarheid toen mijn kinderen waren erg jong en nog in de luiers. Doe ze in een kamer met een ander kind met slechts ǸǸn speelgoed tussen hen en de voorwaarden zijn binnenkort perfect voor conflict. Een van de eerste woorden uit de mond van mijn kinderen is, “Mijn!” Misschien is het te zeggen “wij zijn kinderen op het hart” is niet altijd een goede zaak. Als we groeien in de volwassenheid, doen we niet meteen te verliezen onze zelfzuchtige ambities. De conflicten die vroeger te laten zien op speelplaatsen binnenkort beginnen aan hun eigen vorm aan te nemen in de werkplaatsen, huwelijken en zelfs tussen naties. Een gebrek aan deze realiteit te identificeren zullen alleen maar versterken de muur van conflict.

Goed leiderschap gaat verder dan zelfzuchtige ambitie om vastberadenheid conflict te helpen en vrede te bereiken. Goede leiders erkennen de dynamiek die nodig is voor de vrede en zijn in staat om het te cultiveren. Het is tastbaar en het straalt in hun aanwezigheid. Ze brengen vrede met hen wanneer ze een kamer en ze nemen het met hen wanneer zij de kamer te verlaten. Goed leiderschap streeft vrede.

Wat maakt dan effectieve leiders vredestichters? Ze hebben de volgende kenmerken:

1) Ze begrijpen de natuurlijke neiging tot egoÇîstische ambities. Een vredestichter ziet de zelf-focus motieven en niet aarzelen om ze uit te wijzen. Dergelijke “wijzen” gebeurt niet in een beschuldigende manier, maar op een manier die de weg naar een vreedzame oplossing onthult.

2) Ze luisteren. Leiders gaan tot het uiterste om te luisteren en om ervoor te zorgen dat mensen worden begrepen. Luisteren betekent niet altijd eens met wat er gezegd wordt. Een leider weet dat in de meeste gevallen van een conflict, een persoon is niet altijd intensief op gelijk hebben; hij of zij alleen maar wil om te worden gehoord. Luisteren is cruciaal voor het leiderschap, en een leider doet het meedogenloos goed. Als u wilt dat u te leiden frustreren, niet naar hen luisteren. Corrigeren ze altijd als ze brengen een idee en sloot ze op als ze iets dat is ofwel onjuist of onvolledig zijn te delen. Dat is een snelle manier om alle volgelingen te verliezen -. En om elke kans op het cultiveren van vrede te verliezen

3) Zij brengen duidelijkheid aan de situatie. De meeste conflicten centreren op miscommunicatie. Nergens is dit duidelijker dan op de internationale schaal wanneer er meerdere talen en culturen betrokken. De diversiteit van perspectieven en gedachten is geweldig, maar een dergelijke diversiteit betekent ook dat er een enorme mogelijkheid voor conflicten. Een persoon kan iets op een vergadering te zeggen, en de luisteraar kan zijn “gehoord” de woorden, maar de betekenis ervan niet begrepen in de context. Een vredestichter helpt mensen te verwerken wat er wordt bedoeld dan wat simpel gezegd.

4) Ze bouwen vertrouwen. Vertrouwen is de basis voor het bereiken van vrede. De mensen die je leiden moet je vertrouwt als persoon. Dit is wat ik geloof is een “heilige” relatie. Het huwelijk is een soort van relatie die de meeste culturen overwegen heilig, want het is een bijzondere relatie gebouwd op diep vertrouwen. Als het vertrouwen is gebroken in de relatie, dan is de ‘heiligheid’ van de relatie is geschonden. Als gevolg hiervan zullen er afwezigheid van vrede en pieken en dalen van het conflict. Als we kijken naar het opbouwen van vertrouwen in andere relaties, een zekere mate van heiligheid bestaat ook. Een vredestichter cultiveert manieren om dergelijke relaties te worden gewaardeerd. Waar sprake is van vertrouwen, het potentieel voor vrede is het grootst.

We weten allemaal dat het conflict niet volledig kan worden vermeden. Leiders als vredestichters, kan echter conflicten verminderen en de effecten op lange termijn te verminderen. Een goede leider creÇ®ert een klimaat van vrede die mensen dwingt te lopen in die richting. Author’s Bio:

Ian Vickers is chief executive officer van Global Partners in Hope (GPiH). De organisatie heeft als doel om hoop aan gemeenschappen te brengen over de hele wereld door middel van partnerschappen tussen mensen die kunnen helpen en mensen die hoop nodig hebben. Voor meer informatie over het verschil GPiH maakt in gemeenschappen internationaal, bezoek http://www.globalpartnersinhope.com lees

© Copyright 2015 weetjes-en-advies.nl - Designed by Cameroonhost.com