Categories

Ga Groen met Vegan Cuisine Deze Dag van de Aarde – Deel 1 (Southwest Tempeh Chili Recept)

Naleven beschermen en te behouden

Dag van de Aarde is de perfecte dag te committeren aan het doen wat je kunt om te helpen bewaren en ons milieu te beschermen. Velen realiseren zich niet dat het maken van wijzigingen in uw dieet is misschien wel de meest effectieve manier om onze voetafdruk te verlichten op onze kwetsbare planeet. Die gewend aan het eten van vlees kan afstand van enkele van de feiten rond de milieu-impact van een dierlijke voeding verlegen. De statistieken zijn onthutsend en uitdagend om te negeren.

Laat uw impact met een plantaardig dieet
Een VN-rapport getiteld “Livestock’s Long Shadow” geeft aan dat de veeteelt bijdraagt ƒ??ƒ??aan meer broeikasgassen dan het hele werelden transportsector gecombineerd. Dat is een hoop gas! In aanvulling op de opwarming van de aarde hoek, is er een overtuigende argumenten voor het schakelen te planten-voedingsmiddelen op basis van als je rekening met het volgende:

De milieu-impact van een veganistisch dieet is een fractie van die van een vlees-gebaseerde een. Volgens Conservation International, de gemiddelde uitstoot van een dierlijk product op basis dieet zijn 11 ton per jaar per persoon. De gemiddelde uitstoot op een plantaardig dieet zijn 6 ton per jaar. Een andere interessante lekkernij van informatie dat het duurt ongeveer 3 ¶« hectare grond en 2500 liter water per dag om een ƒ??ƒ??dierlijk product gebaseerde dieet ondersteunen. Een plantaardig dieet maakt gebruik van slechts 1/6 van een hectare grond en 300 liter water per dag. Volgens de USDA, kan 1 hectare grond ¶œ 20.000 van de groenten te produceren. Deze zelfde hoeveelheid grond kan alleen maar ¶œ 165 vlees.

Hoewel al deze informatie kan overtuigend worden op een intellectueel niveau, als het gaat om ons voedsel keuzes die we te maken met een oer-instinct dat is niet zo gemakkelijk te veranderen. Bij Vegan Fusion we gespecialiseerd in het helpen van mensen die willen onder meer veganistisch voedsel in hun dieet doen op een zachte en heerlijke manier. Veel van onze recepten zijn ontwikkeld om de smaak en textuur van gerechten die dierlijke producten bevatten repliceren, zodat er niet een gevoel van ontbering. Hier is een van onze favorieten, onze kookboek, Veganistisch Fusion World Cuisine:

Southwest Tempeh Chili

35 min prep / 25 min koken / 5- 6 porties
¶ó C ui, gesnipperd
¶« C selderij, gehakt
1 Tbl fijngehakte knoflook
1 theelepel JalapeÇño peper, geroosterd, zonder zaadjes & amp; gehakt
8-12 oz. Tempeh, snijd ze in 1? 8 “blokjes
4 C gefilterd water of groentebouillon
14.5 oz. Fire-geroosterd, geplette tomaten
1 grote Ancho chili, geweekt in water tot ze zacht zijn, zonder zaadjes & amp; gehakt
2 Tbl Tomatenpuree
1 Tbl Gerstemout siroop, optionele
1¶« C gekookt & amp; uitgelekt nier- of zwarte bonen of een 15-ounce kan
1 ¶« C Corn, vers of bevroren
¶ó C Cashewnoten, geroosterd, geen zout, gehakte
6 Tbl sojasaus, of naar smaak < BR /> 1 Tbl limoensap, vers geperst
1 Tbl Chili poeder
1 theelepel komijn poeder, geroosterd
Pinch cayennepeper, of
ƒ?½ Zwarte peper, gemalen smaak naar smaak
ƒ?½ Zeezout, naar smaak
3-4 daalt Liquid smoke (optioneel)
1¶« Tbl koriander, gehakt

1. Plaats ui, selderij, knoflook, jalapeÇño, tempeh en water of bouillon in een 3 qt pan en kook op matig vuur gedurende 20 minuten, af en toe roeren.

2. Tomaten, gerstemout siroop en tomatenpuree toe en laat 10 minuten koken, af en toe roeren. Bonen en maÇîs toe en bak 5 minuten, af en toe roeren. Voeg de overige ingrediÇ®nten, haal van het vuur, meng goed en geniet. Smaak verbetert de loop van de tijd.

Serveertip
Garneer met een klein bolletje Vegan Sour CrÇùme (probeer Tofutti merk), extra gehakte koriander en een snufje van geroosterde pompoen . zaden

Afbeelding door bookgrl & amp; harold.lloyd (was er leven voor bokeh?) via Flickr

Mark Reinfeld is de oprichting chef van de bloei Lotus Restaurant. Hij is de co-auteur van Vegan Fusion World Cuisine, winnaar van 9 nationale prijzen. Zijn laatste boek, The Complete Idiot’s Guide to het eten van rauw coauthored met Jennifer Murray en Bo Rinaldi is verkrijgbaar via boekhandels overal. Bezoek www.veganfusion.com voor meer informatie.

Bio Auteur’s: < P> Intent.com
Intent.com is een premier wellness website en ondersteunend sociaal netwerk waar gelijkgestemde individuen kunnen verbinden en ondersteunen intenties elkaars. Opgericht door Deepak Chopra’s dochter Mallika Chopra, Intent.com streeft naar de meest betrouwbare en uitgebreide wellness-bestemming met een ondersteunende gemeenschap van de leden zijn, blogs van boven wellness-experts en curator online content met betrekking tot persoonlijke, sociale, Global en spirituele welzijn.

© Copyright 2015 weetjes-en-advies.nl - Designed by Cameroonhost.com