Categories

Kijk in de (Energy Efficient) Light

Mensen geven je deze hele rap over hoe makkelijk redden van de planeet is. Wijzigen van een gloeilamp en de wereld redden. Ja en nee. Zullen we beschouwen het als een begin dan een einde bestemming?

Verlichting is goed voor ongeveer 20% van onze elektriciteitsrekening. Traditionele gloeilampen branden warmte in plaats van licht, dus zijn uiterst inefficiǮnt. Compacte fluorescerende lampen (CFL) zijn 80% efficiǮnter en kan tot 10 keer langer mee dan een traditionele gloeilamp duren. In december vorig jaar, stemde het Congres uit te faseren de inefficiǮnte gloeilampen. In 2012 zal het 100-watt lamp geschiedenis.

In de tussentijd, milieuvriendelijke-minded mensen van alle ilks zijn voorbode van de lamp. De virtuele Stop Global Warming maart herinnert ons omwisselen van drie gloeilampen voor spaarlampen bespaart ons ¶œ 300. kooldioxide en 60 $ per jaar. De Coalitie voor het milieu en de Joodse Life stelt installeren CFL voor Chanoeka als een manier om “energie-stretching light” herdefiniÇ®ren en weerspiegelen milieubeheer. Studenten in Pennsylvania verkopen gloeilampen in plaats van snoep om geld in te zamelen voor hun scholen. (Simran verkiest snoep.)

Als u nog niet veranderd uw bollen, krijgen met het programma. Iedereen doet het. Maar niet iedereen begrijpt waarom

De grootste bron van de uitstoot van broeikasgassen in het land is energiecentrales, en ongeveer de helft van onze elektriciteit komt uit steenkool -. Een vieze, overvloedige, relatief goedkope brandstof bron. Coal aangewakkerd onze industriǮle revolutie en hielp de Verenigde Staten toekomen haar rijkdom. (En nu westerse landen hebben het lef om ontwikkelingslanden om hun gebruik van steenkool te beperken vragen, net zoals ze toekomende hun rijkdom -. Noodzakelijk, maar bezaaid met imperialistische ondertoon). Geen wonder dat niemand wil authentieke actie te ondernemen tot 2050

Laten we klimaatverandering opzij voor een moment, omdat Simran en Sarah eigenlijk in een rode staat wonen waar niet iedereen is ervan overtuigd dat de wereld wordt steeds heter. Opwarming van de aarde of niemand, het wijzigen van uw lampen maakt nog steeds gezond verstand. Niet alleen omdat ze goedkoper op de lange termijn, maar omdat kolencentrales zijn de belangrijkste oorzaak van smog, zure regen en kwikvergiftiging. Volgens de Union of Concerned Scientists, in ǸǸn jaar een gemiddelde kolen-fabriek produceert:

* ¶œ 170 kwik, waarbij slechts 1 / 70e van een theelepel afgezet op een 25-hectare groot meer kan de vis te maken onveilig om te eten.
* ¶œ 225 van arseen, die kanker veroorzaken in een van de 100 mensen die water met 50 delen per miljard te drinken.

Hoewel er kwik in CFL, genereren we meer van het spul toen we gebruiken inefficiǮnte gloeilampen. Dit is de reden waarom kleine veranderingen, zoals tochtstrips uw huis, het draaien van de thermostaat en de verbetering van de isolatie een verschil maken. Zelfs het opruimen van je lint lade zal financiǮle en energiebesparing oogsten.

Dus verander je lampen. Gooi ze goed wanneer je klaar bent (Home Depot en Ikea zal ze terug te nemen). Vergeet niet dat de kleine is mooi en de kleine dingen tellen. Voel gemachtigd met de wetenschap dat, als elke Amerikaanse huishouden geswapt een 60-watt lamp, de energie bespaard zou het equivalent van het voeden van alle woningen in Delaware en Rhode Island zijn. In termen van de broeikasgassen die niet uitgestoten als gevolg van het gebruik van CFL’s, het veranderen van die ene lamp is gelijk aan het nemen van 1,3 miljoen auto’s van de weg.

Maar daar niet stoppen. Onze lampen zijn slechts zo goed als onze energie. Lobbyen voor hernieuwbare energie. Een beetje meer betalen voor groene stroom, als je nut biedt het. Elect ambtenaren die daadwerkelijk vertegenwoordigen uw belangen – en houd hen verantwoordelijk als ze eenmaal in het kantoor. Help ze het licht zien.

Vind Simran volledige Life Cycle-serie hier. Dit bericht is geschreven door Sarah Smarsh en Simran Sethi. Met dank aan de Universiteit van Kansas School voor Journalistiek en Lacey Johnston voor hulp onderzoek. Auteurs Bio:

 Intent.com
Intent.com is een vooraanstaande wellness website en ondersteunend sociaal netwerk waar gelijkgestemde individuen kunnen verbinden en elkaar ondersteunen intenties van anderen. Opgericht door Deepak Chopra’s dochter Mallika Chopra, Intent.com streeft naar de meest betrouwbare en uitgebreide wellness-bestemming met een ondersteunende gemeenschap van de leden zijn, blogs van boven wellness-experts en curator online content met betrekking tot persoonlijke, sociale, Global en spirituele welzijn.

© Copyright 2015 weetjes-en-advies.nl - Designed by Cameroonhost.com