Categories

*** Natural Health en Healing in de Wijze Vrouw Traditie

c. 2002 Susun S Weed

The Wise Woman traditie is onzichtbaar. Zonder genezers, zonder ziekten, zonder behandelingen, zonder certificaten, zonder garanties, het bestaat. Het heeft geen regels, geen juiste antwoorden, geen belofte van het eeuwige leven. The Wise Woman traditie is een spiraal van uniciteit, steeds veranderende, als een vrouw, doordrenkt en de stijgende uit het bloed mysteries, de wijsheid van de baarmoeder-ones, de kennis van degenen die hun bloed in te houden.

De Wijze Vrouw traditie eert de gewone en vermijdt de exotische, werkt eenvoudig en ossen duidelijk van complicatie, aanvaardt mislukking, chaos, en de eeuwige leegte met humor in plaats van angst en vrezen. The Wise Woman traditie is medelevend en hart- gecentreerd. Het eert de Aarde. Het is lokaal en ecologische en spoort ons aan onze dooryard onkruid te gebruiken in plaats van de nieuwste wonder kruid van ver weg.

Dit is in schril contrast met andere tradities van genezing. In de wetenschappelijke traditie de arts goed zichtbaar en de patiÇ®nt wordt gereduceerd tot een lichaamsdeel of ziekte aanduiding. In de Heroic of holistische traditie, de genezer is degene die weet de juiste manier om dingen te doen en de patiÇ®nt moet de regels om goed te volgen. De meeste zogenaamde alternatieve geneeswijzen afkomstig van heroÇîsche tradities die vasten, zuivering, colon reiniging, stijf dieet regels, en het gebruik van zeldzame plantaardige in ingewikkelde formules benadrukken. Metafysische genezing wordt ook toegepast op die manier: Het ziet ziekte als een mislukking in plaats van een natuurlijke en potentieel constructieve proces

De Wijze Vrouw Traditie herinnert ons eraan dat wellness en ziekte zijn niet polariteiten.. Ze maken deel uit van het continuǬm van leven. We zijn onszelf voortdurend vernieuwen, cel voor cel, elke seconde, elke minuut van ons leven. Problemen, door hun aard, kunnen diepe geestelijke en symbolische vernieuwing te vergemakkelijken, leidt ons op natuurlijke wijze in uitgebreid, meer complete manieren van denken over en onszelf ervaren.

De Wijze Vrouw Traditie moedigt ons aan om te werken aan een goede gezondheid van binnenuit. En te bedenken dat onze genezing keuzes beÇînvloeden niet alleen onszelf, maar de hele planeet.

Maand EǸn * Waiting * Arctium lappa
In de duisternis, daar wacht. Daaronder de wortels te houden bedrijf. Durf je te bereiken beneden? Diep graven, dieper, nog dieper, tot je moe, nagels gebroken, gezalfd door uw eigen zweet? Als je dat doet, als je volharden, zal je haar te bereiken. Uw vingertoppen zal haar koele ruwe zwarte huid strelen. Eer haar macht, vraag voor haar hulp. Je zult haar antwoord horen, voelen haar als ze weggeeft aan u, zoals zij stelt u in staat om haar mee te nemen uit de aarde. Met je handen en koel water, zachtjes coax het vuil weg; verscherp je mes. Snijd dunne plakjes, stoppen waar de wortel groeit dicht en begint naar boven te verlangen als blad. Vul een glazen pot: een keer met plakken, daarna met kamertemperatuur appelazijn. Kijk het door zes weken of Change, en, net als het licht terugkeert bij Solstice, eet en drink je drankje als je wilt kracht op te bouwen in je lever, je leven, je nieren, je uithoudingsvermogen, je darmen, je immuunsysteem, en uw huid.

Maand Twee * Sensing * Betula nigra

Wie creÇ®erde de overtuiging dat we vuil en moeten worden gereinigd om gezond te zijn? Wise vrouwen niet schoon. Ze zeggen dat het leven is een spiraal van voeding. Ze zeggen dat elke cel is gemaakt in perfecte gezondheid / heelheid / heiligheid als optimale voeding beschikbaar is. In plaats van “zuivering” – waarin een beschadigde zelfbeeld kan creÇ®ren -. De wijze vrouw voedt, het verhogen van eigenwaarde en gezondheid
Zelfs als het gaat om huishoudelijk werk, ik doe niet schoon. In plaats daarvan, ik voed ruimtelijkheid. Mijn bondgenoot? Een brouwsel van zoete berk. Ik breek een handvol takjes (met ongeopende knoppen) in een kwart pot, vul het met kokend water en dop het strak. De volgende ochtend, ik giet af (en drinken) de wintergreen- gearomatiseerde thee, waardoor de takjes in de pot. Ik giet een kwart van kokend water over de (zelfde) twijgen. En zo verder, tot dertig keer. Na de derde of vierde brouwen, proberen sommige van de vloeistof als een vet-snijder in de oven. Verbazingwekkend, de berk thee wordt sterker hoe vaker je de takken te gebruiken.

Maand Drie * Opkomende * Sprouts < BR /> Heeft u de spruiten in de tuin keek? Probeer het dit jaar. Kijk goed om te zien wat er aan de aanbesteding zaad bladeren eten als ze voor het eerst naar voren, voorbode van de komende echte bladeren. Bent u verbaasd dat niets eet de spruiten? Zelfs de insecten wachten tot de echte bladeren beginnen te groeien voordat hij zich in voor een feest. De plant is het meest kwetsbaar als het spruiten, dus het beschermt zichzelf met fytochemicaliÇ®n die kankerverwekkend en soms ronduit giftig zijn. Neem een ƒ??ƒ??keu van de natuur: Vermijd spruiten (tenzij ze gekookt, die de fytochemicaliÇ®n neutraliseert). Moet een andere reden om deze nep-voedsel te vermijden? Hij wordt niet verkregen op aarde. Het zou zinvol om spruitjes te eten maken als aan boord van een ruimteschip op weg naar Mars, maar mijn ruimteschip is de planeet Aarde. Dus, voor optimale voeding en gloeiende gezondheid, kies ik voedingsmiddelen die hun wortels stevig in Haar.

Maand Vier * Groeiende * Plantago
weegbree, de vlakte plant, groeit onzichtbaar onder de voeten in parken, speeltuinen, opritten, gazons, zelfs paden door open bossen in de gematigde gebieden van de aarde. Ze ligt op de loer voor u, voor u klaar om haar deugden herkennen en bevriend haar. Alle onderdelen zijn nuttig: vooral zaden, wortels en bladeren. De bladeren staan ƒ??ƒ??bekend om hun vermogen om steken te verlichten, jeukt, verstuikingen, jeukt, huidirritaties (waaronder eczeem) en jeukende beten. Ik gebruik de verse bladeren, snel gekauwd en direct toegepast. Kinderen noemen haar de ‘pleister plant. ” Degenen die allergisch zijn voor bijen en wespen zweren dat een tijdige toepassing van weegbree bladeren hen zal redden van bijwerkingen steken. Voor gebruik in de winter, maak ik een zalf door het gieten kamertemperatuur olijfolie over een jarful van grof gehakte weegbree bladeren; laat het zitten gedurende zes weken (geen zon!); stam en smelt met bijenwas. Het is onovertroffen voor rustgevende luieruitslag, droge lippen, blauwe plekken, en – je raadt het al -! Jeukt

Maand Vijf * Enduring * Symphytum < / EM>
Is ze een boze heks of een tender genezer? (Van de botten, pezen, ligamenten, longen, keel, vagina, ingewanden, en de huid? Net als de vrouwen die ze al lang in verband gebracht met, smeerwortel heeft een gemengde reputatie. Ik gebruik veel smeerwortel blad, gebrouwen als een sterke infusie (zet een ounce droge kruid in een kwart pot, voeg kokend water naar boven, cap strak, steile ‘s nachts), maar ik zelden gebruik smeerwortel – als om geen andere reden dan dat smeerwortel zal de tuin koloniseren als haar wortels worden verstoord De genezing agenten. in smeerwortel zijn geconcentreerd in de bladsteel, of bladsteel, en de bloem stengel. Gekweekte smeerwortel heeft steriele bloemen, dus ik oogst terwijl het bloeien, het snijden van blad en bloem stengels bij de grond en ze afzonderlijk opknoping in een donkere, goed geventileerde plaats drogen. Terwijl ik dit schrijf in de Catskill winter, een dampende kop, verlevendigd met een korreltje mint zit bij mijn elleboog. Oh smeerwortel de troostende, je sluwe heks, hoe ik aanbid u!

Maand Zes * Bloei * Hibiscus
Een van mijn favoriete dagelijkse praktijk is te vinden en te eten wat wilde eten, maakt niet uit waar ik ben, stad of land, thuis of ver weg. Ik wil dat alles is wild en natuurlijke, echte en aardse in mij voeden. Soms heb ik toevlucht nemen tot gedroogde wild zeewier, maar de meeste van de tijd dat ik kan verse wilde planten te vinden. Als ik geluk heb, krijg ik om bloemen te eten. In tropische gebieden, de vele gekleurde hibiscusbloesems bieden zich overvloedig. Thuis, de nauw verwante weedy mallows veel kleinere bloemen, maar zijn net zo lekker, net als de wilde (en gecultiveerd) stokrozen, met hun grote, lekker, prachtige bloemen, en de laat-bloeiende Roos van Saron, de noordelijke hibiscus . Wat hussies deze bloemen zijn, steken hun tong uit, dat bol staat van nectar, geurig, en bestrooid met fairy glitter! Wat genezer zijn ze ook (bladeren, ook) met hun vermogen om te kalmeren en koel en bieden royale hoeveelheden antioxidanten (vitamine C, A, en zeldzame mineralen).

< STRONG> Maand Seven * bedenken * Tillia
bekend door tal van namen, linden (basswood, lindebloesem, Tillia) is een wereldwijd favoriet voor de versterking van het immuunsysteem en het voorkomen / behandelen verkoudheid en griep. Kinderen zijn gedeeltelijk aan haar delicate bloemige smaak, en het lijkt altijd een glimlach op de lippen van de volwassenen te brengen. Op de hoek van mijn huis leunt de lindeboom uit de buurt van de vijver. Haar takken vegen neer op het dak, helpen onze inspanningen als we willen haar knikkende bloemen bevrijden in onze mandjes. Het was ooit de gewoonte in Frankrijk te laten uit de scholen als de linden bloeiden, zodat de behendige kinderen de helende bloemen van de boom die gonst kon oogsten. (De nectar is zo lief dat elke bijen wenst deel te nemen, en ze bezoeken in zo’n scharen, die een lindeboom in bloei eigenlijk gonst!)

Maand Acht * Rijpen * Avena
teelt van graan is een van de grootste van de vrouwen mysteries; en haver is een van de oudste van de gecultiveerde korrels. Hoor ons Demeter, je die geroepen zijn Godin Moeder. De haver zaad is gezaaid, en binnenkort groene scheuten tapijt de velden. Oh, haver gras, fopspeen van zielen en zenuwen, hoort onze middelen, troosten ons. Groeit gestaag, het steeltje eindelijk hunkert hemelwaarts, het dragen van de haver bloem in de vruchtbare wind. Wanneer bestoven, zal ze terugkeren naar de zwaartekracht, bungelend haar nieuwe oogst van haver zaden, havermout voor ons. Oh, Ceres, ze van volheid, rijp met melk, het is je lichaam dat we voeden, dat we voeden ons met. Wij bieden u onze vloeiende bloed, onze sensuele golvende buiken, de rimpel in onze wandeling die zo bootst de jouwe. U die zijn mooi in alle leeftijden, helpen we niet vergeten dat onze schoonheid verandert ook met het seizoen.

Maand Nine * Scattering * wilde peen
meest voorkomende onkruid verbergen ongemeen-behulpzaam capaciteiten onder hun ruwe manieren. Mooi als de zomer verwarmt haar tere bloesems, de rest van het jaar kant Queen Ann’s is niet veel om naar te kijken. In de herfst, wanneer de zaden volledig gerijpt, maar nog niet bruin, oogsten we hen gebruiken als anticonceptiemiddel. Alle aromatische planten waarvan zaden worden veel gebruikt – – en het gemeenschappelijke wortel, pastinaak, peterselie en selderij, Queen Anne’s kant vorderingen ook relatie met een van de meest bekende planten van te dille, karwij, komijn, venkel en anijs Related Oudheid: Het verscheen zelfs op een medaille. Waarom? Het was een zeer effectieve anticonceptie! Om gebruik te maken: neem een ƒ??ƒ??volle theelepel per dag, gemengd met voedsel, maar niet gekookt, voor zo lang als u wenst om zonder kind

Maand Tien *. intrekking * Ulmus fulva
gladde iep is een sierlijke boom gevonden in de buurt van beken en in natte gebieden in het oosten van Noord-Amerika (van Quebec naar Florida en het westen aan de Dakota en Texas). Ik ben geÇîntrigeerd door deze boom sinds ik haar voor het eerst ontmoette. Haar bast is een geweldige bron van voedingsstoffen en een universele tegengif voor vergiften (zelfs bacteriÇ®le voedselvergiftiging). Wanneer er symptomen van gastro-intestinale nood, ik denk dat de eerste van gladde iep. Zorgvuldige oogstmachines pas takken; de bast van de stam wordt niet gebruikt. Na droging bast wordt verpoederd en vervolgens gemengd met melk of honing voor het (eventueel in kleine hoeveelheden, of van een babyfles) wordt toegevoerd aan de womoon (of dier) in nood. Gladde iep stopt snel heftige diarree en bezweert zelfs krampachtige braken. Het voedt en herstelt het leven aan het darmkanaal.

Maand Elf * Resting * Taraxacum
Het lijkt altijd aan vrouwen die ik liever mijn paardebloem greens in de herfst verrassen. Waar gaat het over de koude nachten dat brengt de zoetheid in haar greens? Is het zo dat de bittere is gegaan naar de wortel? Dat de bladeren zijn het opslaan van zoetheid in de richting van de volgende bronnen bloeit? Wat het ook is, ik denk dat de bladeren te proeven van hun beste in de weken net voor en net na de eerste moord vorst van de herfst. Verborgen in de zomer door de grotere planten, paardebloem stappen terug in de schijnwerpers (en de zon) en de nachten chill en verlengen. Gekookt of gehakt in salades, de greens bieden schandalige hoeveelheden caroteen (vitamine A), mineralen en immuunversterkende voedingsstoffen. Ik denk aan haar als een val tonic. En als ik eet haar Ik zie mijn roots opslaan van maximaal extra voor de koude maanden vooruit.

Maand Twelve * Dreaming * Papaver
Scarlet klaprozen bloeien achter gesloten oogleden. Scarlet bloemblaadjes vallen langzaam, lui, gemakkelijk weg, het mysterie onthullen van binnen: een gekroonde doos van zaden. Scarlet klaprozen geopend, trekken ons in. Rattle, rammelaar, rammelaar. . . dichterbij komen, ratelt ze. Haar rammelaar is een drone, is een trommel, is het ritme van de vrede, is het geluid van de zee, van de aarde, en van volmaakte vrede. Rammelaar, rammelaar rammelaar, verstrooiing scharlaken maanzaad. Verstrooiing je gedachten aan de wind. Om de wind die zo goed, zo goed tegen je gesloten ogen, zo warm, zo geruststellend, zo vol van dromen voelt. Scarlet klaprozen bloed infuus in het ritme van uw schoot, een ritme zo goed, zo warm, zo geruststellend, zo vol van vrede. Een pulserende ritme van bloed, van papavers, van dromen. Scarlet dromen, dromen diep, diep van binnen, waar de scharlaken bloemblaadjes vallen weg, het openbaren van de gekroonde mysterie binnen. Je bent de godin, u bent de papaver, u bent de droom.

Bio Auteur’s:

Susun Weed, Copyright 2012 < BR /> wisewoman@herbshealing.com

LEER HOE om ziekte te voorkomen en te genezen jezelf veilig en gemakkelijk de Wijze Vrouw Way. Women’s Health Forum, het VRIJE vrouwen forum, weblog, en e-mail groep. Onderwerpen zijn onder meer de menopauze, borst gezondheid, zwangerschap, vruchtbaarheid, ziektepreventie, voedingsadvies, en de preventie van kanker. Bezoek de Wijze Vrouw Web

Susun Weed, groene heks en wijze vrouw, is een buitengewone leraar met een vreugdevolle geest, een krachtige uitstraling en een encyclopedische kennis van kruiden en gezondheid. Zij is de stem van de Wijze Vrouw Way, waar de gemeenschappelijke onkruid, eenvoudige ceremonie, en medelevend luisteren ondersteuning en voeden gezondheid / heelheid / heiligheid. Ze heeft hart voor de magie en de geneeskunde van de groene volken opende drie decennia. Ms. Weed vier kruidengeneeskunde boeken richten zich op de gezondheid van vrouwen onderwerpen zoals: de menopauze, vruchtbare en gezondheid van de borst.

website Bezoek Susun voor informatie over haar workshops, stages, schriftelijke cursussen en meer!

Blader door de uitgeverij site om meer over haar alternatieve gezondheid boeken leren.

Venture in de nieuwe Menopauze site om alles te weten over de menopauze jaar de Wijze Vrouw Way.

Of Word lid van de Forum! Susun Weed’s Wijze Vrouw Forum – een open ruimte voor discussie. Maak jezelf thuis, post een bericht of start een discussie. Deze plek is voor u om uw vragen, zorgen en opmerkingen delen met andere wijze vrouwen zoals jij. Neem een ƒ??ƒ??moment om te registreren en deel gaan uitmaken van de gemeenschap. Geniet!

© Copyright 2015 weetjes-en-advies.nl - Designed by Cameroonhost.com