Categories

Noble Zaad, Royal Soil

Gezonde mensen zijn allebei gezegend en uitgedaagd door een rit naar alles wat we kunnen zijn. We zijn te vaak gemarteld, hoewel, door interne en externe signalen die ons vertellen we meer, beter en anders dan wie we werkelijk zijn zijn.

Alle grote tradities te leren over een nobele zaad dat uniek is in ieder van ons, maar voor alle van ons – de spreekwoordelijke juweel in de lotus. Hoe kunnen we de ontwikkeling van de “koninklijke bodem” naar onze edele zaden om hun sappigste, volle bloei te brengen? Hoe kunnen we stoppen met vragen of we groeien de verkeerde planten? Zaden hebben aangeboren intelligentie en, wanneer gevoed, zij natuurlijk precies de juiste acties te nemen en ze genieten van de juiste relatie met hun omgeving en ze zich manifesteren prachtig. Net zoals een zaadje is geprogrammeerd om fruit als de omstandigheden goed zijn, kunnen onze unieke nobele zaden ons volledig potentieel te manifesteren als we maken van de “bodem” in ons leven voor authentieke expressie. En, wanneer de volledige potentieel wordt geopenbaard, de hele planeet voordelen.

Dus hoe creÇ®ren we de “koninklijke bodem” in ons leven? Met andere woorden, hoe kunnen we bouwen aan de persoonlijke en culturele stichtingen die onze bloei zal steunen? Een persoonlijke inventaris is een goed uitgangspunt: Wat verschijnt wanneer je dat doet? Zelfs op je slechtste dagen, op welke activa zijn inherent aan wie je bent? Ben je geduldig, kunt u fluiten of zingen of dansen? Heeft u luisteren of goed te spreken? Bent u slim …? Je hebt gemakkelijk kreeg een honderdtal activa, maar een lijst van twintig is een goed begin. Uw giften bijdragen aan de collectieve rijkdom van uw familie, uw gemeenschap en de wereld. In die zin, uw persoonlijke bezittingen zijn onze culturele schatkamer; ze zijn onderdeel van onze munt. Worden ze verspild, opgepot of voorzichtig geÇînvesteerd? Bent u en degenen om je heen krijgt een volledige return on investment van uw materiÇ®le en immateriÇ®le activa?

Is uw tijd en talent beleggingsstrategie serveert u en voldoende dividend om anderen te dienen betalen? Het is van cruciaal belang om daadwerkelijk schema activiteiten die u nodig heeft om uw essentiǮle zelf uit te drukken. Wees moedig, zijn schandalig, of eenvoudig en speels met wat je plannen, maar maak data in uw agenda voor zelfexpressie. Laat de productiviteit niet beoordelen; gewoon tijd voor wat je jazzes te maken. Het belangrijkste is dat stuurt u in de time warp van creativiteit en dat maakt je opgeladen en vrolijk gevoel.

Doe wat nodig is om vrolijk te maken, het vervullen van activiteiten daadwerkelijk werken in je leven, omdat de gegevens in: de biologische veranderingen die het gevolg zijn van de tijd besteed aan het creǮren en opladen absoluut dienen individuen en de organisaties waarvoor ze werken op het gebied van productiviteit, oordeel, focus, toewijding en vitaliteit. Hoewel we zelden het gevoel dat we de tijd hebben, de waarheid is dat we meer van uit het leven als we investeren in het opladen van onze essentiǮle vonken.

Houd er rekening mee dat het verstandig om enig risico te doen nemen bij het beleggen activa en die soms uitbetalingen komen indirect. Als het zaad niet het risico te breken uit zijn schelp en uit elkaar valt, zou het nooit vrucht dragen.

Fouten, problemen, zorgen en uitdagingen, door hun aard, creÇ®ren vruchtbare grond voor verjonging. Net als in de bloementuin, persoonlijke “onkruid” strijden voor de middelen. Wat moet wieden in je leven? Wat 20 dingen die je niet wilt in je leven en werk? Omdat duidelijk over wat niet werkt is als het zetten van compost in de “koninklijke bodem” die nodig is voor de nobele zaad te bloeien. Hoewel het lijkt een contradictie, de lijst “niet willen” morphs vaak in de lijst “willen”.

Een van de meest krachtige plagen in de tuin van het leven is “shoulding.” Afstoten van al het ‘moeten’ in uw leven bevrijdt waardevolle reserve. Maak een lijst van alles wat u en anderen denken dat je moet doen. Kreeg een rommelige kast, een CV die moet worden bijgewerkt, een verontschuldiging die nooit werd geleverd, een wetsvoorstel dat moet worden betaald? Zet het allemaal neer – de domme dingen en het grote spul. Bijna iedereen heeft honderden ‘moeten’, maar 20-50 is een goed begin. Dan omgaan met de lijst zodat u stop “shoulding” op jezelf en stop zodat anderen ” moeten ‘om uw fruit te verwennen. En, is het cruciaal om te inventariseren hoe je shoulding op iemand anders, omdat die niet alleen vergiftigt hun bodem te nemen, maar het duurt ook waardevolle middelen van uw eigen. Neem de tijd om te reflecteren op shoulds die speciaal voelen gebracht.

Let op het verschil tussen de to do’s, ethisch handelen, en shoulds. Wegstrepen wat je niet echt zorgen over of zijn het beste laten gaan. Ofwel afgevaardigde of boek een specifieke slots op uw kalender om de most verwerken. Voor de “persoonlijke huiswerk” items, neem de tijd om tijdschrift, denk het uit, praat het uit, een brief te schrijven en op te sturen of te branden, of een kaars en een gebed als een mini-ritueel voor een oplossing. Chip weg bij uw moet lijst totdat het is gegaan. Het leven van de koninklijke leven betekent niet shoulding op jezelf, niet shoulding op iemand anders, en niet leven op de genade van externe shoulds.

Om de meest vruchtbare grond persoonlijk te maken, moeten we rekening te houden met het ecosysteem. Hoewel het belang van de neiging om het lichaam, geest en ziel niet genoeg worden benadrukt, koninklijke bodem kan niet worden te eng gedefinieerd. Wanneer de vruchten van onze arbeid leiden naar rechts levensonderhoud en de juiste actie, we zijn blij en zo zijn de mensen om ons heen. Adel uitdrukt meest wanneer we durven dromen groot – wanneer we ons richten op hoe onze unieke fruit zal bijdragen aan een goddelijke wereldwijde banket. Welke van je diepste waarheden en rijkste rijkdom zal u vandaag groeien? Omdat bloei bij uw volledige potentieel betekent dat de hele cultuur winst van het juweel dat je bent. Author’s Bio:

Dr. Joni Carley: internationale coaching, seminars / workshops / keynotes uniek in de diepte en de breedte

Met een doctoraat in “De heruitvinding van het werk,” voltooiing van CoachU, en ervaring met duizenden klanten, Dr. Joni heeft onvergelijkbaar expertise in het faciliteren van transformatie van binnenuit.

Haar achtergrond omvat:
– 25+ jaren van coaching succesvolle leiders, professionals en ondernemers
– Spreken en onderwijs, waaronder seminars voor de Verenigde Naties departementale leiders; adjunct professor aan Drexel U., gastdocent aan de George Washington U
– Voormalig directeur van 2 filantropische organisaties, lid van de raden van bestuur voor niet-gouvernementele organisaties, waaronder International Vision Collective
– Studeerde professionele en persoonlijke ontwikkeling in de hele wereld .

© Copyright 2015 weetjes-en-advies.nl - Designed by Cameroonhost.com