Categories

Relatietherapie in One Session

Dit artikel is ook beschikbaar op http://www.psychresources.net

Communicatieproblemen zijn veruit de meest voorkomende reden dat paren komen voor counseling. Echter, het leren van nieuwe communicatievaardigheden niet altijd betrekking op de werkelijke oorzaak van het probleem. Bijvoorbeeld, veel mensen die moeite hebben te communiceren met hun partners hebben een veel gemakkelijkere tijd het communiceren met andere mensen. In gevallen zoals deze, een gebrek aan vaardigheid is niet het echte probleem. Het onvermogen van de persoon om de vaardigheid met zijn of haar partner. Het volgende voorbeeld toont een echtpaar waarvan de belangrijkste kwestie werd in slechts ǸǸn sessie opgelost door zijn verborgen emotionele waarheid te ontdekken.

Julie en Greg woonde in San Francisco. Hij werkte als computerprogrammeur en ze was in de graduate school om leraar te worden. Julie’s moeder was drie maanden eerder overleden en zij had moeite om goed te doen op school, houdt haar baan en gaan met een aantal vrij ingewikkelde gevoelens. Nadat ze samen voor een jaar en een half, vertelde ze Greg dat ze wilde een pauze te nemen van de relatie, terwijl ze zo onder spanning was. Toen ik vroeg Greg hoe hij zich voelde over dit, antwoordde hij dat hij niet wilde breken.

Ik vroeg me af wat ze hoopten te krijgen van de therapie, en vroeg zich af of ze twee heel verschillende doelen kunnen hebben in de komende om mij te zien. Het is belangrijk voor mij om te begrijpen deze eerste en krijg veel duidelijkheid over wat elk van hen hopen voor. Na vragen elk van hen, werd duidelijk dat Greg wilde de relatie bij elkaar te blijven. Julie zei dat haar eerste prioriteit was voor zichzelf te zorgen, maar dat als ze een manier om dat te doen in de relatie kon vinden, zou ze willen blijven. Maar, zei ze dat ze kon niet echt voorstellen dat zoiets gebeurt en Greg zag er vrij triest.

Wij allemaal over eens dat als er een manier voor Julie om te voelen dat de relatie hielp haar met haar spanning in plaats van het toevoegen van meer, dat zou de ideale situatie dat geluk voor beiden zou creǮren. Indien dit niet kon gebeuren, zal Julie laat zolang het duurt voor haar leven tot stabielere voelen.

Op dit punt, mijn baan waren vastgesteld. Ik was te begrijpen als er een manier was voor Julie genoeg om zich gesteund voelen door Greg dat ze zou willen blijven. Julie was er snel bij om me te vertellen dat ze niet kon voorstellen Greg steeds meer ondersteunend. Ze zei dat hij haar gevoelens had geluisterd voor talloze uren en er altijd geweest om haar te helpen. Greg was in overeenstemming met dit, maar zei dat hij graag iets nieuws, dat ze samen zouden blijven proberen zou zijn.

Ik begon me af waarom sommige mensen willen zijn met hun partner als ze onder een hoop stress, terwijl anderen willen alleen zijn. Het leek me dat Julie voelde onder enorme stress en wilde beter door het nemen van een pauze van de druk van een relatie voelen. Maar ik weet dat het mogelijk is voor iemand om troost te vinden in een relatie in haar situatie.

Ik begon mijn onderzoek door te vragen Julie laat zich aan alle van de druk en de stress en verdriet in haar leven voelen. Dan, terwijl ze hen voelde, vroeg ik haar om gewoon stel voor een minuut te weten dat ze nooit haar relatie zal verlaten. Ze begon al snel aan haar angst toename voelen en was erg ongemakkelijk. Ik vroeg haar om te verblijven met dat gevoel en te zeggen Greg, “Ik kan niet blijven met u …” en laat de zin afwerking zelf, zonder vooraf na te denken een einde.

Ze zei: “Ik kan niet bij je blijven, want er is te veel druk.” Ik vroeg om te gaan met de setence en ze zei: “Ik kan het gewoon niet bij je blijven, want er is te veel druk en ik zal pop.” Ik vroeg haar om te verblijven in dat gevoel en de afwerking van de zin, “Er is te veel druk, omdat …” Ze onmiddellijke riep “Omdat ik mezelf niet kan zijn.”

Ik had nu het begin van het verhaal. Indien Julie vindt dat ze zichzelf niet kan worden rond Greg, is het zinvol waarom die druk en stress zou toevoegen aan haar leven te zijn met hem. Wat ik nog steeds niet begrijp is waarom ze voelde deze manier, en gelukkig was er nog ongeveer 20 minuten te gaan in de sessie.

In koppels counseling, is het meestal zo dat beide partners hebben een hand in het creÇ®ren van hun dynamiek. Ik besloot op dit punt te richten op Greg om te leren waarom Julie niet comfortabel zijn zichzelf zou kunnen voelen. Ik vroeg Greg voor te stellen een recente tijd toen Julie voelde bijzonder bedroefd. Zodra hij had dit in gedachten, vroeg ik hem gewoon blijven visualiseren van dit beeld van haar gevoel noodlijdende en niet om iets te veranderen. Hij vertelde me dat dit was moeilijk voor hem en gaf hem een ƒ??ƒ??zinkend gevoel in zijn borst. Ik vroeg hem te blijven met dat gevoel en probeer te zeggen om Julie, “Als ik niet proberen je te veranderen.” en laat de zin zelf afmaken. Hij zei dat hij niet het gevoel dat hij probeerde om haar te veranderen, zodat we veranderde zijn setence te zeggen: “Als ik toestaan ƒ??ƒ??dat je op deze manier te voelen en niets doen, dan … ‘Hij nam een ƒ??ƒ??paar keer diep adem en zei: “Als ik laat je op deze manier voelt, zul je nooit beter en je zal altijd depressief.”

Ik heb nu het gevoel dat ik een vrij goede gevoel van wat er gaande was zou kunnen hebben, dus ik vroeg hem te maken dat een beetje meer expliciet. Ik vroeg hem om uit te proberen zegt tegen Julie: “Ik kan het gewoon niet laten verdrietig of gebakken hele tijd of je zal nooit beter worden.” Hij zei dat het waar om het te zeggen voelde. Ik vroeg hem om nog verder te gaan en probeer te zeggen: “Zelfs als het maakt je druk om te veranderen te voelen, ik kan het gewoon niet laten verdrietig of gebakken hele tijd of je zal nooit beter worden.” Enig idee dat dit waar was voor onze sessie had geen van hen had. Greg snel herkend hoe belangrijk dit was. Hij zei: “Wow. Als ik niet kan staan ƒ??ƒ??om gewoon laten je verdrietig voelen en gestrest, dan is het zinvol waarom je niet het gevoel dat je jezelf kunt zijn om me heen.”

Julie begon te verscheuren, en knikte haar hoofd. Ze waren beiden erg geschokt en gedesoriÇ®nteerd als we uitpakten wat we hadden ontdekt en ik samengevat het op een notecard voor hen om elke dag te lezen. Ik vroeg hen om me te corrigeren en ervoor te zorgen dat de woorden die we kozen waren volledig waar. We eindigden de afwikkeling op: “Greg is bang dat als hij laat Julie verdrietig en gebakken de hele tijd, zal ze nooit beter krijgen, maar dit maakt Julie voelen als ze zichzelf niet kan worden rond Greg, dat maakt haar het gevoel nog erger. . ‘ Ik vroeg hen gewoon om te erkennen dat dit waar was en niet te proberen om het onmiddellijk te veranderen.

In een follow-up call vijf maanden later, Greg vertelde me dat hij had gerealiseerd hoeveel druk hij was het aantrekken van Julie om beter te worden en dat hij in staat om te beginnen gevoel meer comfortabel was geweest toen ze voelde noodlijdende . Hij zei dat ze nog samen waren, en dat terwijl Julie nog zou krijgen overweldigd door werk en school en verdriet over haar moeder om zo vaak, dat ze niet meer zou hem weg op die momenten te duwen. Hij zei dat de relatie was veiliger dan het ooit was geweest en voelde dat onze sessie grotendeels verantwoordelijk is voor de verandering was geweest. Auteurs Bio:

Mijn werk wordt geÇînformeerd door mijn studie van coherentie therapie met Bruce Ecker, de mede-oprichter, evenals bijna tien jaar van de boeddhistische meditatie. Beide tradities hebben mij geleerd dat begrip en acceptatie zijn de weg naar echte verandering.

Ik bied therapie, overleg en opleiding in Oakland, CaliforniÇ®, en ik ben een principe ontwikkelaar van de aankomende coherentie therapie 2-jaar trainingsprogramma. Ik leid ook workshops in mindfulness gebaseerde praktijken voor persoonlijke groei en emotionele stabiliteit.

Ik ontving mijn Masters diploma van New College of California, waar ik specialiseerde in de kruising van de politiek en psychotherapie en was een van de recepient gemeenschap activist beurs voor mijn werk opleiden van mensen over Duurzaamheid.

© Copyright 2015 weetjes-en-advies.nl - Designed by Cameroonhost.com