Categories

Silk Road Adventures

Er is iets heel merkwaardig over dit verhaal. Niet het feit dat het betrekking heeft op een deel van de oude Zijderoute route van Xian in China naar Islamabad in Pakistan. Het is niet het feit dat we kruisten desserts, afgelegen wildernis en de hoogste grensovergang in de wereld. Het is ook niet omdat we ‘s werelds grootste markt verkend in Kashgar of bleef bij Kazachen in traditionele yurts tijdens een sneeuwstorm. Dit zijn allemaal speciaal in hun eigen recht, maar wat maakte dit zo’n memorabele reis was de groep Ik reisde met. Vier meisjes en je zult moeten wachten tot het einde om erachter te komen waarom ze waren zo opmerkelijk.

We beginnen in Xian oude hoofdstad van China en wordt beschouwd als de echte start van de Silk Road. Ik was het begeleiden van vier meisjes op een Fantasierijke Reiziger tour naar Islamabad op wat ik beschouw als een behoorlijk hard gaan reis naar een aantal van China en Pakistan uithoeken zijn. Na een ontmoeting met de meisjes en een diner in een zeer lokale straat restaurant was ik ervan overtuigd dat we zouden een succesvolle reis te hebben.

Terug naar Xian. Xian is misschien wel mijn favoriete Chinese stad. Ik hou van de manier waarop oude en moderne mix moeiteloos in zijn architectuur en de lokale cultuur. De geschiedenis is lang, bezienswaardigheden zijn overal en er lijkt een verrassing om elke hoek zijn. Maar wat echt brengt reizigers naar Xian zijn de Terracotta Warriors. Ik zal niet over hen te schrijven als ik weet zeker dat anderen kunnen en hebben beschreven deze oude wonder beter dan I. Ik zal u een tip hoewel geven – uit te vinden wat tijd de deuren naar de krijgers open en komen er eerst. Toen ik er was 08:00. Je ziet de meeste toeristen komen die dag zijn in Xian-een uur rijden away- het ontbijt in hun hotel om 8 uur. De menigte begint aankomen rond 9-9,30 zodat je er vroeg betekent dat je de krijgers voor ten minste een uur zonder de drukte

Nu gaan we het westen en laat de tourbussen achter.. We gaan naar het einde van de Grote Muur om een ƒ??ƒ??klein stadje genaamd Jiayuguan. Beroemd voor zijn aan de rand van de oude keizerlijke China, de Last Pass onder de hemel is het fort hebben we op bezoek komen. In de oudheid werd een keizerlijke garde zeer ongelukkig beschouwd of moet hebben verstoord de verkeerde persoon om zo ver weg van het centrum van het universum geplaatst. Het is echt niet zo slecht! Het fort is prima voor een paar uur, maar de schoonheid is in afgelegen ligging van de stad en de omringende met sneeuw bedekte bergen. Een paar van ons gehuurde fietsen en voorzichtig verkend de lokale dorpen en het platteland.

De Zijderoute handelaren nam Zijde naar India en kwam terug met het boeddhisme die, hoewel niet een greep niet te nemen in India verspreid over het Verre Oosten. Dunhuang, onze volgende stad, was een populaire halte voor de handelaren en een grote boeddhistische gemeenschap groeide daar. Ze bouwden de Magao grotten een spectaculaire reeks van boeddhistische houtsnijwerk, muurschilderingen en standbeelden die als dichter bij toeristische China zou, naar mijn mening, een van haar grootste bezienswaardigheden waren. Er zijn meer dan 492 grotten uitgehouwen uit de rotswand, met 2.415 gekleurde standbeelden en muurschilderingen met een oppervlakte van meer dan 45.000m¶ý. Ongelooflijk.

De woestijn is hard in dit deel van China. Bergen van steen geworden bergen van zand, hitte van de zon is hevig en zal draaien is het verloop van de niet aflatende kwelling alledag. Crossing deze woestijnen op zoek naar rijkdom op langzame en koppig kamelen moeten ontmoedigend zijn geweest. Zittend op onze bus reizen op een geasfalteerde weg waren we stil proberen om de enorme omvang van de tocht genomen door Zijderoute handelaren die voor ons kwamen te begrijpen. Maar de woestijn kan soms aardig en de oase stad Turpan was meer dan vriendelijk voor het doorgeven handelaar, het betekende overleven.

Turpan zit in een depressie betekent dat lager is dan de zeespiegel. Een bassin dat de warmte houdt zelfs tijdens de wintermaanden, wanneer de temperaturen ‘s nachts in de omliggende woestijn spiegel van de zomer zonnen warmte. Dit kan verstikkende in de zomer, maar Turpan houdt leven voor de woestijn reiziger in de vorm van water. Het komt van een uniek systeem van oude aqua leidingen brengen water uit de verre sneeuw bergen. Druiven zijn overal gegroeid, zelfs op de achterkant straten waar de wijnstokken worden getraind op hekjes die schaduw bieden tijdens de warme dagen nog.

Het grote ding over deze reis is dat de diversiteit van de verschillende landschappen, cultuur en volkeren. Urumqi is in de bergen en ‘s werelds meest afgelegen stad van de zee, 2500 km van de dichtstbijzijnde kust. We kwamen om een ƒ??ƒ??nacht door te brengen op het Meer van de hemel in de traditionele Kazachse yurts -felt tenten. We hadden twee opties, we konden verblijven in het vaste regering yurt kamp, ƒ??ƒ??dat was erg leuk, net naast de hoofdweg en had een wassing blok met warme douches. Of we kunnen een boot over het meer nemen om te zien of er geen nomaden waren bereid om ons te laten een nacht door te brengen met hen. Een snelle stem en we waren op de boot kruising dit prachtige meer, omgeven door bergen en alpine bos bestrooid met het late voorjaar sneeuw.

Onze gastheren verwelkomde ons de weg nomaden te doen. Geen grote drukte slechts een instinctieve show van gastvrijheid en een veilige, warme plek om gezien te blijven met alle passerende reizigers. We betaalden hen hetzelfde als we de staat kamp zou hebben betaald, maar dit was zo veel beter. De groep hielp koken voedsel en melk een paar geiten, terwijl ik en onze lokale gids hielp voeden de paarden en yaks. Na het diner zaten we in de yurt rond een pot buik kachel met de familie en eindigde de fles whisky ik droeg. Het was waarschijnlijk de whisky dat maakte me slapen door de huilende sneeuwstorm die nacht. Over 04:00 ǸǸn van onze gastheren bracht twee jonge geit kinderen naar beschutting tegen de sneeuw. Na het bellen van hun moeders en proberen om mijn haar twee van mijn groep nam hen en nestelde de geiten in hun dekens om te slapen te eten. Zon opkwam en mijn gids sprak zijn bezorgdheid uit over de sneeuwstorm, hadden we een vliegtuig naar later die dag te vangen en de boot kon niet starten in de sneeuw om ons terug naar de bus te nemen. We hadden geen andere dan neemt de paarden door het bos naar de hoofdweg keuze. Wrapping up Ik heb drie van de groep paarden in afwachting van Peggy, vierde lid, op haar lippenstift te zetten! Zij het huis zonder make-up legde ze uit verliet nooit. De tocht duurde twee uur en de sneeuw was niet zo slecht in het bos. Ok het was koud en niet de meest comfortabele rit, maar wat een avontuur! We waren van plan om onze vlucht te maken met tijd te besparen, zodat we gestopt bij de gidsen huis om te lunchen met zijn vrouw en kinderen voordat u naar de luchthaven.

Halverwege de reis en tot nu toe zo goed en de groep waren in hoge geesten. Het was vrij moeilijk gaat zo ver met de lange dagen, vreemd voedsel, harde klimaat en de harde bedden, maar voor een pick me up verkennen Kashgar’s Sunday Market is beter dan een energy drink.
Kashgar is het handelscentrum voor vele verschillende stammen Tadzjieken, Kirgiezen, Kazachen, Oezbeken, Uigers een paar te noemen en er is een markt in Kashgar al meer dan 2000 jaar. Komend uit het westen zijn we gebruikt om de files, maar een ezel kar jam is een ander ding allemaal samen. Tienduizenden stammen mensen maken de reis naar Kashgar om de handel op een zondag het creÇ®ren van ǸǸn van ‘s werelds grootste en meest opvallende markten. Het dier markt is de grootste trekken, waar velen komen om te kijken naar de paarden door hun tempo wordt gezet. Jongens worden betaald om paarden galopperen over een korte afstand op een stoffige baan, zodat de potentiÇ®le koper kan zien hoe het presteert. De gezichten en kleding van verschillende stammen en hun waren maakt Kashgar een fotografisch nirvana.

Xian leek een eeuw geleden, hadden we veel meer dan veertien dagen gedaan in een beetje. Terracotta krijgers, oase in de woestijn, sneeuw sneeuwstormen en oude markten dus wat nu? Nu moesten we naar Pakistan te komen over de werelden oversteken van de Khunjerab Pass hoogste grens die ons zal nemen op de Karakoram Highway naar Islamabad.

Onze kruising datum viel samen met de eerste dag van de pas voor het seizoen, 1 mei en ik wilde dat we de eerste groep door middel van dat jaar. Ik werd door de exploitant dat ik geen visum als dat jaar Pakistan werden de afgifte toeristenvisa gratis bij aankomst nodig had. Ik wist dat, de exploitant wist dat en zelfs de Pakistaanse regering wist dat, maar vergat om immigratie-ambtenaren te informeren bij de grens. De meest prachtige zwarte snor ik ooit heb gezien vertelde me dat er was een probleem, want ik had geen visum en zijn ondergeschikte die nodig zijn om de telefoon Islamabad naar “afstand deze verwarring out”. Terwijl ik zat te wachten dat hij ervan overtuigd dat we dronken thee en besprak de up and coming wereldkampioenschap voetbal, hij was een grote fan van Manchester United. Als we hadden de meest surrealistische discussie over David Beckham’s rechtervoet al duidelijk kwam van Islamabad om me te laten Pakistan voeren. Een make shift inreisstempel werd opgemaakt en hij vroeg: “Hoe lang bent u van plan om te verblijven voor” “tien dagen”, was mijn antwoord: “Ik geef je 60 dagen, ik weet zeker dat je zal hier graag”

De pas we kwam is 4693 m /. 15.397 ft hoog, maar te kijken naar de bergen om je heen zou denken dat je op zeeniveau. Dit deel van Pakistan heeft de hoogste concentratie van de bergen van meer dan 7000 meter in de wereld, het is werkelijk adembenemend. We brachten een week in dit gebied en tot op de dag kan ik niet krijgen over de extreme schoonheid van deze plek. Kijken neer op de rivier de Indus je je hoofd langzaam langs fruitboomgaarden in bloei, pass machtige gletsjers omhoog door de wolken om de top van de bergen bijna de hoogte van Everest te verhogen.

Vanaf hier Zuid naar de Pakistaanse versie van Canberra – Islamabad. Een stad ontworpen om de overheid te huisvesten en het is afdelingen. Het is schoon, groen en zeer modern. Een leuke afwisseling op de wilde afgelegen plaatsen we in de afgelopen 21 dagen had meegemaakt en ik al snel verveeld van. Sprong in een taxi en nam een ƒ??ƒ??korte rit naar Rawalpindi. Dit was meer zoals het. Stof, lawaai, mensen, chaos, geuren en het leven, een goede manier om een ƒ??ƒ??reis als deze te beÇ®indigen.

Mijn groep en ik had veel meegemaakt en het was niet altijd vliegtuig zeilen. Deze route is weg van de toeristische route zo hotels, voedsel en transport zijn alle basis en niet wat we gewend zijn. We werden uit onze comfort zone praktisch voor de hele reis, maar er was geen alternatief en misschien dat toegevoegd aan de ervaring. Dus wat is er zo bijzonder over mijn groep van vier meisjes? Nou, de jongste was 67 jaar oud en de oudste Peggy, vergeet het meisje met de make-up ?, was 72.

Travel Light kan excursies op de zijderoute en in Pakistan te regelen plus er is een selectie van de Chinese routes op hun website
http://www.travellight.co.za/asia_tours/far_east_tours/china_tours_pg1.htm

Bio Auteur’s:

Spencer Neal heeft gewerkt in avontuurlijke reizen sinds 1997 . Zijn vele avonturen en passie voor reizen heeft hem geleid om deel eigen online avontuurlijke reizen agentschap Travel Light http://www.travellight.co.za gespecialiseerd in world wide avonturen voor Zuid-Afrikanen. U kunt contact met hem op spencer@travellight.co.za

© Copyright 2015 weetjes-en-advies.nl - Designed by Cameroonhost.com