Categories

*** Vijf Key Leadership lessen die ik geleerd van Serving on Non-Profit Boards

Zoals velen van u, ik dien op verschillende non-profit borden in verschillende capaciteiten, waaronder stoel. En, net als velen van u, ik heb veel ervaring en frustrerende ervaringen gehad. Hier zijn enkele van de belangrijkste leiders lessen die ik heb geleerd langs de weg die essentieel zijn voor succes. Deze lessen kunt u goed te dienen in zowel een non-profit en for-profit omgeving.

1. Hebben een visie. Dit moet duidelijk en goed gearticuleerd zijn, zodat iedereen begrijpt waar de organisatie gaat. Mensen willen deel uitmaken van iets belangrijk als niet groot zijn. Jouw taak is om ze te laten zien hoe hun werk gaat om een ƒ??ƒ??verschil te maken en hen inspireren om te willen doen wat nodig is om die visie te leveren.

2. Plan het werk, het werk van de plan. Het ontwikkelen van een strategisch plan met deliverables, deadlines en belangrijke verantwoordelijkheden. Dan, uw taak is om te motiveren en coachen teamleden naar succes. Je moet ook verwachten te worden opgeroepen om middelen veilig te stellen, verwijder wegversperringen en houdt mensen verantwoordelijk. Klinkt duidelijk? Misschien, maar je zou versteld staan ƒ??ƒ??hoeveel borden ik heb gevoerd op waar er niet een plan in de plaats. Slechte board prestaties en een gebrek aan resultaten waren het resultaat. Vergeet niet, de meeste boards en teams willen deel uitmaken van een groep die maakt de dingen gebeuren.

3. Haal de juiste mensen aan boord. Maak functiebeschrijvingen, identificeren kerncompetenties en benchmarken posities om ervoor te zorgen dat je het juiste team op zijn plaats. Er zijn een aantal evaluatie-instrumenten die kunnen helpen deze kosten effectief en efficiǮnt te doen. En, niet Pennywise en pound foolish zijn. Als je gebrek aan kritische vaardigheden in huis, dan bereid zijn om uit te besteden aan die vaardigheden te verkrijgen. Ik heb nog nooit gewerkt met een organisatie waar budget was niet een belangrijke overweging; echter, het invullen van een eenvoudige kosten-batenanalyse kan een lange weg te gaan in het helpen om de business case voor het verkrijgen van kritische vaardigheden, in het bijzonder indien zij nodig zijn om belangrijke resultaten te bereiken te maken.

4. Brand slechte performers. Dat klopt. Je bent niet iedereen het doen van een gunst door zodat iemand die niet voldoet aan de minimale vereisten van hun positie te blijven in een bepaalde rol of ze zijn vrijwilligers en betaalde medewerkers. Op zijn best, het beschadigt je geloofwaardigheid als leider. In het ergste geval, het beschadigt de prestaties van het hele team. Het zal veel moeilijker zijn voor u om een ƒ??ƒ??gebrek aan geloofwaardigheid of erger nog, de wrok van uw team te overwinnen, dan zal het voor u om de moed om iemand uit je team te vuren. Natuurlijk zult u wilt uw organisatie beleid voor de behandeling van dit soort situaties te volgen.

5. Maak koerscorrecties langs de weg. Leiders beslissingen nemen op basis van de informatie die momenteel bij de hand. Als er nieuwe informatie beschikbaar komt, moet je bereid zijn om die informatie te gebruiken om veranderingen langs de weg uit te voeren te zijn, en indien nodig, aan projecten en initiatieven die niet langer zin helemaal te annuleren. Het negeren van de werkelijkheid, onwil of het onvermogen om belangrijke beslissingen te nemen, en het onvermogen om veranderingen te beheren, zal alleen dienen om uw effectiviteit en de prestaties van de mensen die je leiden ondermijnen.

Als u momenteel leidt of van plan om een ƒ??ƒ??bedrijf of non-profit team te leiden, gehoor geven deze lessen en je zult jezelf en je team op het snelle spoor naar succes te vinden. Bio Auteur’s:

Regina Barr is een nationaal erkende autoriteit op het gebied van vrouwen en leiderschap. Haar missie is het opleiden en empowerment van vrouwen om pal te staan ƒ??ƒ??en de leiding nemen van hun carriÇùre door hen te inspireren om te dromen groot, actie te ondernemen en het te laten gebeuren. Regina is een executive coach, professionele spreker, trainer, schrijver en media commentator met een diploma master in business administration en menselijke ontwikkeling. Voor meer informatie, bezoek www.redladder.com, www.theWATTnetwork.com of 651-453-1007.

Copyright 2011. Regina Barr. Alle rechten voorbehouden.

© Copyright 2015 weetjes-en-advies.nl - Designed by Cameroonhost.com